wraps

Deze volkoren wraps zijn echt een aanrader voor een gezonde en makkelijke maaltijd. Wij eten beste vaak wraps en ik probeer altijd de volkoren wraps te kopen omdat deze een stuk gezonder zijn.

Tijdens het maken van deze wraps bedacht ik me opeens dat mijn dochtertje (10 maanden oud) deze misschien ook wel mee kon eten. Ze heeft nog niet eerder wraps gegeten, maar toe nu toe lust ze alles en grote stukjes vindt ze ook niet erg. Daarom bedacht me dat ze dit best lekker kon gaan vinden. Ik heb haar in een grote slab met mouwen gehezen en stukjes wraps op haar tafeltje gelegd. Ze vond het super lekker!!! Ze heeft in haar eentje gewoon een hele wrap opgegeten! Nu weet ik zeker dat ik dit gerecht vaker ga maken. Dit gerecht is zeker weten kidsproof en papa & mama vonden het ook heerlijk.

Volkoren wraps uit de oven

15 minuten + 15 minuten in de oven – 3 personen

Ingrediënten

  • 8 volkoren wraps
  • 300 gram gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 puntpaprika
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 el verse basilicum, fijn gesneden
  • peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.

3. Fruit de ui en de knoflook. Voeg na 2 minuten de paprika en courgette toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens het gehakt toe.

4. Zodra het gehakt gaar is voeg dan de tomatenpuree, een eetlepel tomatenblokjes, snufje peper en de basilicum toe. Laat het geheel nu zachtjes 5 minuten koken.

5. Verdeel 200 gram tomatenblokjes over de bodem van een ingevette ovenschaal.

6. Vul de wraps met het gehaktmengsel en rol ze op. Leg de gevulde wraps naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de rest van de tomatenblokjes over de wraps heen.

7. Maak het af met de geraspte kaas. Bak de wraps 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Tip: je kan ook een Spaanse rode peper toevoegen en de courgette vervangen door spinazie of aubergine.

Let op dat je de vulling van de wraps niet te nat maakt indien je spinazie toevoegt! Houd je ook aan de hoeveelheid tomatenblokjes en tomatenpuree.

(Visited 283 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.