Weekmenu #9

Vandaag deel ik weer een leuk weekmenu!

Verder wordt het een hele leuke week voor culime.nl want mijn blog bestaat donderdag 1 februari alweer 3 jaar! Ik geef alvast de tip om mijn blog in de gaten te houden want er komen super leuke winacties! En ik kom eindelijk online met mijn nieuwe logo :)

Maar eerst zet ik mijn weekmenu online want de boodschappen zijn inmiddels binnen. Op de markt spontaan wat boontjes, tomaten en bloemkool gekocht. Bij thuiskomst zag ik dat nog 7 tomaten had liggen, dus hier moet ik zeker iets mee gaan doen. Ik houd niet van afvalverspilling… en achteraf had ik liever een broccoli voor de quiche gehad, maar soms kan je best een receptje aanpassen!

Maandag: Stoofvlees met sinaasappel en tagliatelle

Nu ik dit typ denk ik: oja, maandag aardappeldag! Helaas lukt mij dit niet want heb al een lekker stoofpotje met tagliatelle bedacht. Recept van het lekkere Italiaanse stoofpotje van de foto staat hier. Zelf maak ik nu een andere versie uit een heel oud kookboekje met sinaasappel. Als het lekker is zal ik het online zetten.

Dinsdag: Verse tomatensoep

Mmm nu al zin in, altijd een heerlijk soepje! Kindjes zijn ook dol op soep dus ik hoef er verder niet veel bij te doen. In de supermarkt haal ik nog wel een vers stokbrood met smeerseltjes. Lekker makkelijk dagje!

Woensdag: Gevulde paprika’s met tonijn

Mijn favoriet! Voor mezelf & vriend maak ik het met feta maar met geraspte kaas vinden de kindjes het lekkerder en daarom staat ook deze kidsproof versie online. Ik maak er meestal quinoa bij, maar dat heb ik nu niet in huis dus ik serveer er dit keer wat rijst en plakjes komkommer bij.

Donderdag: Stukje zalm met aardappeltjes uit de Airfryer en boontjes

Een makkelijke maaltijd want heb eind van de middag nog een afspraak, waardoor ik laat thuis ben. Dan is dit natuurlijk snel gemaakt (ik hou van mijn Airfryer!). Bij de zalm maak ik altijd een lekkere yoghurt-kuidensausje en een ratatouille.

Vrijdag: Hartige taart met bloemkool!

Ik wil een lekkere quiche gaan maken van de bloemkool die ik heb gekocht op de markt. Ik maak daarom de versie van de quiche met broccoli en kip maar dan met bloemkool! Misschien dat ik op het laatste moment nog wat creatievers er mee bedenk… maar mocht je zelf meer zin hebben in broccoli, maak dan gewoon deze versie want deze hartige taart is heerlijk!

(Visited 178 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.