worteltaart havermout

worteltaarthavermout

Havermout met wortelrasp klinkt niet zo lekker dus iedereen noemt het worteltaart havermout en dat klinkt veel lekkerder. Of nog lekkerder op z’n engels: Carrotcake oats!

Ik heb al een keer mijn suikervrije carrot cake muffins met jullie gedeeld. Hierin konden jullie lezen dat ik een paar jaar geleden in Nieuw-Zeeland heb gewoond en daar regelmatig worteltaart at. Maar de laatste tijd kom je de heerlijke worteltaarten ook in Nederland overal tegen wat ik helemaal niet erg vind.

Nu wordt er zelfs worteltaart havermout van gemaakt. Iedereen heeft z’n eigen recept. En ik vind de mijne het lekkerste dus ik deel deze op mijn blog graag met jullie.

Dit recept is trouwens een tip voor alle mede mama’s die ook zelf babyhapjes voor hun kindjes maken. Ik heb nu elke week een lading wortels in mijn huis voor de wortelhapjes dus bewaar net als mij 1 wortel voor jezelf en maak dit heerlijke ontbijtje!

Worteltaart havermout

10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 ml (ongezoete) amandelmelk
  • 3 el havermout
  • 50 gram wortel, geraspt
  • 25 gram rozijnen (of cranberry’s)
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 handje pecannoten (of walnoten)

Bereidingswijze

1. Rasp allereerst de wortel.

2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3. Voeg ondertussen 3 flinke eetlepels havermout, driekwart van de geraspte wortel en de rozijnen bij de amandelmelk.

4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt. Roer alles regelmatig om.

5. Doe de havermout in een kom en strooi de koekkruiden erover.

6. Verdeel de rest van de wortel over de havermout en garneer met de pecannoten.

Deze overheerlijke traktatie is helemaal voor jou alleen!

 

 

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.