Bij een barbecue vinden wij het heerlijk om deze simpele coleslaw erbij te eten. Je kan natuurlijk wortels en kool in een keukenmachine fijn maken, maar ik wil het bij een BBQ altijd zo makkelijk mogelijk houden… we staan meestal al genoeg in de keuken voor de andere gerechten. Daarom is deze zelfgemaakte coleslaw super makkelijk, ik gebruik gewoon een zakje voorgesneden wortel en witte kool. Deze zakjes zijn tegenwoordig al gemixt!

AuteurMaaike StetCategorie, ,

Bij een barbecue vinden wij het heerlijk om deze simpele coleslaw erbij te eten. Je kan natuurlijk wortels en kool in een keukenmachine fijn maken, maar ik wil het bij een BBQ altijd zo makkelijk mogelijk houden... we staan meestal al genoeg in de keuken voor de andere gerechten. Daarom is deze zelfgemaakte coleslaw voor 2 tot 4 personen super makkelijk, ik gebruik gewoon een zakje voorgesneden wortel en witte kool. Deze zakjes zijn tegenwoordig al gemixt!

Je kan natuurlijk ook een zakje geraspte wortel en een zakje geraspte witte kool kopen, of spitskool en rode kool gebruiken. 

Coleslaw kan heerlijk bij spare-ribs, hamburgers of een steak van de BBQ!

Opbrengsten4 porties
Totale tijd5 minuten

 150 gram geraspte wortel + witte kool (zakje voorgesneden AH)
 1 theelepel witte wijnazijn of appelazijn
 1 eetlepel mayonaise
 1 eetlepel Griekse yoghurt
 1 theelepel mosterd
 Rozijntjes (optioneel)
 Vers gemalen zwarte peper en zout

1

Meng de azijn, mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd in een schaaltje. Voeg zwarte peper en zout toe en proef of je dressing goed op smaak is. Voeg eventueel naar wens nog ingrediënten toe.

2

Laat de rozijntjes 5 minuten wellen in warm water.

3

Doe het zakje geraspte wortel + witte kool in een mooie schaal. Voeg de rozijnen en dressing hier aan toe en meng goed door elkaar heen.

4

Zet de schaal in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Doe voor serveren nog wat extra vers gemalen peper over de coleslaw!

Ingrediënten

 150 gram geraspte wortel + witte kool (zakje voorgesneden AH)
 1 theelepel witte wijnazijn of appelazijn
 1 eetlepel mayonaise
 1 eetlepel Griekse yoghurt
 1 theelepel mosterd
 Rozijntjes (optioneel)
 Vers gemalen zwarte peper en zout

Aanwijzingen

1

Meng de azijn, mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd in een schaaltje. Voeg zwarte peper en zout toe en proef of je dressing goed op smaak is. Voeg eventueel naar wens nog ingrediënten toe.

2

Laat de rozijntjes 5 minuten wellen in warm water.

3

Doe het zakje geraspte wortel + witte kool in een mooie schaal. Voeg de rozijnen en dressing hier aan toe en meng goed door elkaar heen.

4

Zet de schaal in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Doe voor serveren nog wat extra vers gemalen peper over de coleslaw!

Zelfgemaakte Coleslaw: super makkelijk!
(Visited 5.237 times, 6 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.