AuteurJohnCategorie,

Roti, wie lust het niet? Dit heerlijke Surinaamse gerecht maken wij regelmatig, maar hadden wij nog steeds niet op Culi WE staan, hierbij dus alsnog.

Op zich is roti niet zo heel moeilijk om te maken. We hebben de stappen zo makkelijk mogelijk proberen te maken zodat iedereen deze makkelijk op kan volgen. Als ik (John) het lekker kan maken, dan kan iedereen het maken :) Zorg dat je bij je plaatselijke toko de juiste ingrediënten in huis haalt.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd50 minuten
 400 gram kipdijfilet
 400 gram aardappelen (of; mijn favoriet, aardappel partjes knoflook en rozemarijn AH)
 300 gram kouseband (of eventueel sperziebonen)
 3 eetlepels roti kruiden (bijv. van het merk Faja Lobi)
 1 eetlepel kerriepoeder
 400 ml kippenbouillon (water en blokje kippenbouillion)
 4 rotivellen
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 4 eieren
 olijfolie
 peper en zout
1

Schil en snijd de aardappels in kleinere stukken en kook de aardappelen 10 minuten in een pan.

2

Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie.

3

Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken.

4

Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en bak je vervolgens de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

5

Als de kip goed aangebakken is doe je de ui en knoflook en samen met de aardappels in de wokpan en bak alles even goed aan. Doe vervolgens de masala kruiden en kerriepoeder erbij.

6

Voeg hierna in delen de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan.

7

Snijd de kouseband in stukken van 3 a 4 cm en voeg deze toe. Kook vervolgens alles gaar in 15 minuten.

8

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even schrikke/afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af. Bak de eieren vervolgens in een pan met een laagje olie licht krokant.

9

Warm in de tussentijd de roti vellen verpakt in aluminumfolie 12 minuten op in de oven op 120 graden.

10

Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord.

Eet smakelijk!

11

Tips: kouseband  is verkrijgbaar bij de toko en bij sommige grote supermarkten. Je kunt ook sperziebonen nemen i.p.v. kouseband mocht je deze niet kunnen vinden. Heb je het gerecht liever iets pittiger, voeg dan een snufje chilipoeder toe. Je kan natuurlijk ook wat sambal toevoegen aan de roti op je bord :)

Hoe moet je de Surinaamse roti eten? Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.

Ingrediënten

 400 gram kipdijfilet
 400 gram aardappelen (of; mijn favoriet, aardappel partjes knoflook en rozemarijn AH)
 300 gram kouseband (of eventueel sperziebonen)
 3 eetlepels roti kruiden (bijv. van het merk Faja Lobi)
 1 eetlepel kerriepoeder
 400 ml kippenbouillon (water en blokje kippenbouillion)
 4 rotivellen
 1 ui
 2 teentjes knoflook
 4 eieren
 olijfolie
 peper en zout

Aanwijzingen

1

Schil en snijd de aardappels in kleinere stukken en kook de aardappelen 10 minuten in een pan.

2

Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie.

3

Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken.

4

Als je de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag je ze eruit halen en bak je vervolgens de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

5

Als de kip goed aangebakken is doe je de ui en knoflook en samen met de aardappels in de wokpan en bak alles even goed aan. Doe vervolgens de masala kruiden en kerriepoeder erbij.

6

Voeg hierna in delen de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan.

7

Snijd de kouseband in stukken van 3 a 4 cm en voeg deze toe. Kook vervolgens alles gaar in 15 minuten.

8

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even schrikke/afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af. Bak de eieren vervolgens in een pan met een laagje olie licht krokant.

9

Warm in de tussentijd de roti vellen verpakt in aluminumfolie 12 minuten op in de oven op 120 graden.

10

Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord.

Eet smakelijk!

11

Tips: kouseband  is verkrijgbaar bij de toko en bij sommige grote supermarkten. Je kunt ook sperziebonen nemen i.p.v. kouseband mocht je deze niet kunnen vinden. Heb je het gerecht liever iets pittiger, voeg dan een snufje chilipoeder toe. Je kan natuurlijk ook wat sambal toevoegen aan de roti op je bord :)

Hoe moet je de Surinaamse roti eten? Roti eet je eigenlijk met je handen, dat is ook wel het gezelligst, maar kan natuurlijk ook met mes en vork. Je moet het niet oprollen of dubbelvouwen maar gewoon stukjes afsnijden / scheuren en eten.

Roti met kip
(Visited 263 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.