fullsizerender-11Regelmatig eten wij heerlijke aardappeltjes uit de oven. Om ze extra lekker te maken doe ik ze altijd in een pendaalemmerzakjes samen met de olijfolie en knoflook. Lees dit terug in mijn vorige blog (aardappeltjes).

Aangezien ik nu zoete aardappels en wortels in huis had, heb ik mijn vorige recept (met geroosterde pompoen en aardappeltjes) iets aanpast. Ik kwam namelijk een leuk recept tegen op de blog van de meiden van Life by Dean en de variatie met kippenblokjes en rode ui sprak mij er aan en het was uiteindelijk ook een succes! Hun houden er ook van om alles op 1 bakplaat te gooien en volgens doet de oven het meeste werk! Ideaal voor drukke mama’s met kindjes.

Mijn kindjes vinden dit recept ook erg lekker! Ik geef er altijd nog wat appelmoes bij (zo kunnen ze de ‘frietjes’ daar in dopen). Zo is het een moderne versie van de kip, patat en appelmoes :)

Gemarineerde kip uit de oven met zoete aardappel, wortel en rode ui

30 minuten – 20 minuten in de oven – 3-4 personen

Ingrediënten

voor de kip

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 400 gram kip

voor de zoete aardappel en wortel

  • 2 grote zoete aardappels
  • bos wortels
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • Zeezout
  • Peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

2. Snijd de kipfilet in blokjes.

3. Meng vervolgens in een kom de olijfolie samen met de ketjap, knoflook en cayennepeper. Doe hier de kippenblokjes bij en laat dit minimaal 10 minuten marineren. Meestal zet ik het een uurtje in de koelkast.

4. Was de zoete aardappelen en wortels goed onder de kraan. De schil laten we namelijk zitten.

5. Snijd nu met een scherp mes de zoete aardappels en wortels in frietjes.

6. Snijd de rode uien in halve ringen.

7. Pak nu een plasticzakje (ik gebruik altijd een pendaalemmerzakje) en doe hierin alle groentes. Doe ook de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijnzaad, kurkuma, peper en zout in deze zak. Op deze manier kan je alles goed mengen met de olijfolie en kruiden.

8. Meng alles goed door elkaar en maak een gat in de onderkant van de zak en leg alles, inclusief de olie, op de bakplaat.

9. Schuif de bakplaat in de oven voor 20 minuten. En hussel tussendoor even alles goed door.

10. Bak tussendoor de kip in een koekenpan rondom bruin.

11. Verdeel de kip over de bakplaat en bak dit nog 8 minuten mee in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill van de oven even aan, zodat de zoete aardappeltjes een lekker bruin randje krijgen, wel goed in de gaten houden, het kan soms ineens hard gaan!

(Visited 22 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.