Sinterklaas cupcakes met wortel en walnoot met een heerlijke zoete roomkaas topping!
Sinterklaas cupcakes met wortel en walnoot met een heerlijke zoete roomkaas topping!
Zet alles klaar in de juiste hoeveelheden. Zo kan de boter en roomkaas alvast op kamertemperatuur komen.
De kaneel, bakpoeder, baking soda en zout mag je bij elkaar klaarzetten op een schoteltje.
Stamp alvast de walnoten fijn en doe dit in een bakje... zo nu kan je beginnen!
Doe de 2 eieren en suiker samen in een mengkom, laat dit even 1 minuut goed mengen met een mixer.
Voeg vervolgens de olie toe, dit maakt de cupcakes sappig en blijven ze een paar dagen houdbaar! Mix nog even goed door.
Doe op de mengkom een zeef en zeef hierboven de bloem en het schoteltje met de andere droge ingrediënten.
Voeg vervolgens ook de gehakte walnoten toe aan de kom. Je kan de walnoten heel fijn hakken, maar voor een beetje bite is met kleine stukjes ook prima.
Meng alles kort door elkaar.
Roer als laatste de geraspte wortel door het beslag. Roer de wortel er kort doorheen en het beslag is klaar.
Vul de cupcake vormpjes 2/3 met het beslag. Ik zet de vormpjes altijd in een cupcake-vorm voor mooie volle cupcakes.
Zet de cupcakes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde hete lucht oven van 160 graden tot ze mooi bruin zijn.
Maak ondertussen de lekkere zoete roomkaas topping.
Mix de boter, roomkaas in een mengkom 3 minuten goed door elkaar heen.
Voeg vervolgens de helft van de poedersuiker erbij en mix dit ook goed door (zet de mixer eerst op de laagste stand, anders stuift de poedersuiker door je keuken). Mix dit een paar minuten goed door, neem hier de tijd voor!
Gooi tenslotte de tweede helft van de poedersuiker erdoor en mix goed door tot je een mooie witte botercrème krijgt.
Haal de muffins uit de oven en laat ze goed afkoelen. Besmeer ze dan met de roomkaas topping. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om mooie toefjes te maken.
Garneer de cupcakes met Sint en Piet letters en lekkere snoepjes.
Bewaar de cupcakes in de koelkast, laat ze voor gebruik half uurtje op kamertemperatuur komen zodat de topping weer zacht wordt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet alles klaar in de juiste hoeveelheden. Zo kan de boter en roomkaas alvast op kamertemperatuur komen.
De kaneel, bakpoeder, baking soda en zout mag je bij elkaar klaarzetten op een schoteltje.
Stamp alvast de walnoten fijn en doe dit in een bakje... zo nu kan je beginnen!
Doe de 2 eieren en suiker samen in een mengkom, laat dit even 1 minuut goed mengen met een mixer.
Voeg vervolgens de olie toe, dit maakt de cupcakes sappig en blijven ze een paar dagen houdbaar! Mix nog even goed door.
Doe op de mengkom een zeef en zeef hierboven de bloem en het schoteltje met de andere droge ingrediënten.
Voeg vervolgens ook de gehakte walnoten toe aan de kom. Je kan de walnoten heel fijn hakken, maar voor een beetje bite is met kleine stukjes ook prima.
Meng alles kort door elkaar.
Roer als laatste de geraspte wortel door het beslag. Roer de wortel er kort doorheen en het beslag is klaar.
Vul de cupcake vormpjes 2/3 met het beslag. Ik zet de vormpjes altijd in een cupcake-vorm voor mooie volle cupcakes.
Zet de cupcakes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde hete lucht oven van 160 graden tot ze mooi bruin zijn.
Maak ondertussen de lekkere zoete roomkaas topping.
Mix de boter, roomkaas in een mengkom 3 minuten goed door elkaar heen.
Voeg vervolgens de helft van de poedersuiker erbij en mix dit ook goed door (zet de mixer eerst op de laagste stand, anders stuift de poedersuiker door je keuken). Mix dit een paar minuten goed door, neem hier de tijd voor!
Gooi tenslotte de tweede helft van de poedersuiker erdoor en mix goed door tot je een mooie witte botercrème krijgt.
Haal de muffins uit de oven en laat ze goed afkoelen. Besmeer ze dan met de roomkaas topping. Je kunt ook een spuitzak gebruiken om mooie toefjes te maken.
Garneer de cupcakes met Sint en Piet letters en lekkere snoepjes.
Bewaar de cupcakes in de koelkast, laat ze voor gebruik half uurtje op kamertemperatuur komen zodat de topping weer zacht wordt.