Maak deze gezonde spaghetti met boerenkoolpesto. Door volkoren spaghetti te gebruiken en zelf de gezonde pesto te maken heb je een heerlijk gezond recept voor een doordeweekse dag! Lekker met een tomaten salade erbij.

Maak deze gezonde spaghetti met boerenkoolpesto. Door volkoren spaghetti te gebruiken en zelf de gezonde pesto te maken heb je een heerlijk gezond recept voor een doordeweekse dag! Lekker met een tomaten salade erbij.

Porties2 Servings
Voorbereiding10 minsKooktijd10 minsTotale tijd20 mins

 100 gram boerenkool (diepvries)
 1 teentje knoflook
 50 gram walnoten
 3 eetlepels olijfolie
 100 gram geraspte kaas oud (30+)
 250 gram broccoli
 Volkoren Spaghetti
 Peper & Zout
 Sap + geraspte schil van 1/2 citroen
 2 tomaten, in stukjes

1

Laat de boerenkool ontdooien.

2

Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

3

Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.

4

Pureer de helft van de walnoten met een staafmixer of in een keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie, knoflook, boerenkool en de geraspte kaas toe.

5

Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in een pan met water in ca. 8 minuten gaar.

6

Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met peper en zout, de citroensap en geraspte citroenschil.

7

Geniet de spaghetti af en doe terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.

8

Serveer de broccoli en tomaten erbij en strooi de achter gehouden walnoten erover.

Ingredients

 100 gram boerenkool (diepvries)
 1 teentje knoflook
 50 gram walnoten
 3 eetlepels olijfolie
 100 gram geraspte kaas oud (30+)
 250 gram broccoli
 Volkoren Spaghetti
 Peper & Zout
 Sap + geraspte schil van 1/2 citroen
 2 tomaten, in stukjes

Directions

1

Laat de boerenkool ontdooien.

2

Breng een grote pan water aan de kook met een scheutje olijfolie. Doe de spaghetti in het kokende water en kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

3

Hak de helft van de walnoten grof en houd de rest apart.

4

Pureer de helft van de walnoten met een staafmixer of in een keukenmachine fijn. Voeg de olijfolie, knoflook, boerenkool en de geraspte kaas toe.

5

Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in een pan met water in ca. 8 minuten gaar.

6

Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met peper en zout, de citroensap en geraspte citroenschil.

7

Geniet de spaghetti af en doe terug in de pan en meng er de pesto door. Warm even door en verdeel over 2 borden.

8

Serveer de broccoli en tomaten erbij en strooi de achter gehouden walnoten erover.

Spaghetti met boerenkoolpesto
(Visited 42 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.