IMG_4853

Vorig jaar heb ik deze leuke desserts in glaasjes op tafel getoverd met Kerstmis! Super lekker en leuk om te maken. Het was vooraf alleen wel een hele zoektocht naar een uitsteekvorm van een ster, maar nu zie ik ze dit jaar opeens overal in de winkels. Daarom bedacht ik mij opeens dat ik dit Kerstmis dessert nog niet online had gezet. Terwijl het zo’n leuk recept is. Voor dit jaar heb ik al weer iets nieuws bedacht, ook weer in glaasjes, want dat kan je makkelijk voorbereiden en staat altijd gezellig op de tafel :-)

Gezellige Kerstdagen toegewenst!

Kersen Stroopwafel Monchou met een bolletje ijs in glaasjes

45 minuten – 2 uur in de koelkast – 6-8 personen

Ingrediënten

  • 1 pak verse grote Stroopwafels (Albert Heijn)
  • 1 kuipje Monchou (200 gram)
  • 2 zakjes klopfix (à 8 gram)
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl koekkruiden
  • 500 gram kersen op siroop
  • Bolletje ijs naar keuze (optioneel)

Benodigdheden

  • 1 uitsteekvorm ster (bijv. Hema of Dille en Kamille)
  • 6 glaasjes

Dit dessert kan je makkelijk van te voren voorbereiden, doe alleen op het einde de Stroopwafel-sterren en het bolletje ijs. Haal de glaasjes een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat de koekkruimels weer zacht worden.

Bereidingswijze

1. Steek de sterren met de uitsteker uit de stroopwafels. Bewaar de stroopwafel-sterren tot serveren in een koektrommel.

2. Snijd de rest van de stroopwafels tot grove kruimels.

3. Verdeel de koekjes over de bodem van je dessertglazen. Leg er een paar kersen op, probeer hier zo min mogelijk siroop bij te doen.

4. Klop de slagroom met de klopfix goed stijf en roer de Monchou en de koekkruiden hier doorheen.

5. Maak een dunlaagje Monchou-mengsel in de dessertglazen. Doe hier een paar kersen op en eindig met nog een dunlaagje Monchou. Let op dat je dit werk netjes doet en maak eventueel de zijkanten van de glazen schoon.

6. Laat het dessert nu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Haal de glaasjes een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat de koekkruimels weer zacht worden.

7. Maak het dessert vlak voor het serveren af met een bolletje vanille ijs en een Stroopwafel-ster.

(Visited 10.043 times, 10 visits today)

5 Comments

  1. nina 9 december 2019 at 18:12

    heeeeeeeey,
    wat een euk recept. ik had een vraag. kan je het ook serveren. met alleen ijs, stroopwafels en chocolade of moet het zo??

    Reply
    1. Culime.nl 9 december 2019 at 18:15

      Hoi Nina. Dat kan natuurlijk ook, dat is ook altijd lekker!

      Reply
  2. Chantal 24 december 2019 at 00:09

    Hoi Maaike,

    Dank je wel voor dit leuke recept! Ik heb wel een vraagje: als je het hebt over een “kuipje” monchou, bedoel je dan die grotere van 200 gr (zacht en luchtig) of de kleinere verpakking in folie (100 gr)?
    Dank je wel en ik ga dit recept eens uitproberen met kerst ?
    Groetjes Chantal.

    Reply
    1. Culime.nl 24 december 2019 at 08:24

      Hoi Chantal, het bakje van 200 gram. Goede vraag! :) Fijne feestdagen en eetsmakkelijk alvast!

      Reply
      1. Chantal 25 december 2019 at 22:15

        Top, dank je wel! Jij natuurlijk ook hele fijne feestdagen gewenst! ??

        Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.