Vanavond is het Kerstavond. Vorig jaar was ik met mijn werk een paar dagen naar Londen vlak voor de feestdagen. Daar at ik midden in Londen een heerlijk dessert met cake en mini marshmallows waar ik onderstaande trifle van heb nagemaakt. Ik had een lange dag gewerkt op een beurs in Londen en daarna wat wijntjes gedronken maar toch kon ik een paar dagen later met Kerstavond nog alle ingrediënten herinneren. Heerlijk! Alleen wel heel zwaar, vooral na heel veel eten. Maar ik bewaar stiekem altijd wat ruimte voor een dessert. Leuk om te serveren met Kerst of als je jezelf eens lekker wilt verwennen!
![](https://www.culiwe.nl/wp-content/uploads/2019/12/IMG_5877.jpg)
Heerlijk dessert voor bij een goed (kerst)diner! Alleen wel redelijk zwaar, vooral na heel veel eten. Reserveer dus een plaatsje voor dit dessert. Leuk om te serveren met Kerst of als je jezelf eens lekker wilt verwennen!
Snijd de cake in kleine blokjes en verdeel een paar stukjes cake onderin de glazen.
Snijd de banaan in plakjes. Verdeel een laagje banaan dit over de cake.
Klop vervolgens de verse slagroom stijf (eventueel met suiker). Of gebruik klant en klare slagroom.
Smelt de chocolade au bain marie.
Breng vervolgens de frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur.
Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met koud water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.
Ga nu verder met de laagjes. Doe een bolletje ijs, gesmolten chocolade, een handje mini marshmallows en de frambozen saus in het mooie glas.
Zorg dat de laatste laag uit weer uit een laagje cake bestaat en maak hierop een mooie toef met slagroom. Doe er op het einde een chocolade staaf of ander koekje in. Strooi er eventueel nog wat marshmallows bovenop. Maak er wat leuks van!
Hoeveelheid ingrediënten kan je naar smaak/wens wat aanpassen ;)
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de cake in kleine blokjes en verdeel een paar stukjes cake onderin de glazen.
Snijd de banaan in plakjes. Verdeel een laagje banaan dit over de cake.
Klop vervolgens de verse slagroom stijf (eventueel met suiker). Of gebruik klant en klare slagroom.
Smelt de chocolade au bain marie.
Breng vervolgens de frambozen en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de frambozen). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur.
Schep de frambozen over in een kom en plaats deze in een andere kom, die voor een derde is gevuld met koud water en ijsklontjes. Laat de frambozen hierin au bain marie afkoelen.
Ga nu verder met de laagjes. Doe een bolletje ijs, gesmolten chocolade, een handje mini marshmallows en de frambozen saus in het mooie glas.
Zorg dat de laatste laag uit weer uit een laagje cake bestaat en maak hierop een mooie toef met slagroom. Doe er op het einde een chocolade staaf of ander koekje in. Strooi er eventueel nog wat marshmallows bovenop. Maak er wat leuks van!
Hoeveelheid ingrediënten kan je naar smaak/wens wat aanpassen ;)
Eet smakelijk!