quinoaspinazieDeze gezonde en lekkere quinoasalade maak ik regelmatig als bijgerecht, maar kan ook prima als lunch!

Quinoasalade met spinazie

15 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 180 gram quinoa
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 30 gram pijnboompitten
  • 4 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

1. Was de quinoa en kook hem met ongeveer 300 ml water en een bouillonblokje gaar en laat hem afkoelen.

2. Doe een beetje olijfolie in een pan in gooi langzaam alle spinazie in de pan totdat deze slinkt.

3. Snijd ondertussen de puntpaprika in kleine blokjes en doe dit ook met de courgette, voeg dit bij de spinazie in de pan. Snijd ook alvast de tomaatjes in kleine stukjes.

4. Als laatste gooi je de pijnboompitjes erbij en laat je het geheel nog even bakken totdat deze lichtbruin worden.

5. Roer de quinoa en tomaatjes erdoorheen en je hebt een heerlijke salade als bijgerecht of voor de lunch!

(Visited 50 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.