img_0182Sinterklaas is weer in het land en we mogen weer gaan bakken met kruidnootjes! Ik word hier super blij van! De laatste weken zie ik op andere foodblogs al heel veel heerlijke Sinterklaasrecepten voorbij komen voor pakjesavond maar ik heb netjes gewacht totdat de Sint & zijn Pieten in het land zijn.

Ik geniet heel erg van deze dagen en al die lekkernijen in de supermarkt kan ik niet weerstaan hoor! Voor deze cake heb ik gewone kruidnootjes gebruikt maar bakken is juist zo leuk door je eigen fantasie te gebruiken, dus strooi erin wat jij lekker vindt! Stukjes chocoladeletter bijvoorbeeld ;-)

Voor de basis van deze cake heb ik mijn heerlijke recept van bananenbrood gebruikt. De combinatie van banaan, koek en speculaas kruiden en kruidnootjes is super lekker! Ik zou niet wachten tot pakjesavond maar gewoon vandaag alvast beginnen met het bakken van deze lekkere cake! Mocht je niet zo van bananen houden, gebruik dan de basis van deze lekkere cake.

Bananenbrood met kruidnootjes

15 minuten – 45 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 2 grote rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 80 gram amandelmeel (of 40 gram met 40 gram speltmeel)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 1,5 eetlepel (amandel)melk
  • 2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
  • 3 eetlepels agavesiroop (of honing)
  • 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
  • 1 eetlepel vanillepoeder
  • 3 handjes kruidnootjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork tot een glad beslag.

3. Doe de agavesiroop en het kokosvet erbij. Roer dit met een vork door. Het zal wat klonterig blijven maar dat is niet erg.

4. Vermaal de havermout in een keukenmachine tot een meel.

5. Meng in een andere kom de havermout, amandelmeel en bakpoeder.

6. Roer het bananenbeslag erdoor.

7. Doe de eieren erbij en meng het geheel met een vork.

8. Doe vervolgens de melk, koek en speculaas kruiden en vanillepoeder erbij en meng dit ook weer goed door het beslag.

9. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

10. Verdeel het beslag in het cakeblik.

11. Voeg er 1 handje kruidnoten door en strooi de rest van de kruidenootjes bovenop (ik leg ze netjes met de bollekant naar boven toe).

12. Bak het brood in de oven voor ongeveer 35-55 minuten.

Controleer altijd even met een satéprikker of het gaar is. De tijd is moeilijk in te schatten, de ene oven is de ander niet. Deze bananencake heeft uiteindelijk 45 minuten in mijn oven gestaan.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.