IMG_0499Ik eet graag couscous en daarom deel ik weer een lekker couscous gerecht met jullie! Vooral in de zomer bij een BBQ maak ik couscous klaar. Maar als avondeten is een couscous gerecht ook makkelijk om te maken.

Dit recept is een budget recept uit een oud Jumbo blaadje. Aangezien ik fan van ben van dit gerecht en het al een paar keer heb gemaakt vind ik het leuk om dit recept ook op mijn blog te zetten. Ik doe er alleen wel extra paprika doorheen en rozijntjes.

Couscous met gehaktballetjes en feta

30 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram gemend gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el parneermeel
  • 1 ei
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
  • 1 snufje kaneel
  • 1 pak couscous
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram feta
  • peper

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de helft van de knoflook, paneermeel, ei, oregano en peper naar smaak. Rol er met vochtige handen 10 balletjes van.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin aan. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. Fruit in het bakvet de ui en de rest van de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Bestrooi met de kaneel. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng het zachtjes aan de kook.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en stoof de balletjes in 15 minuten gaar op laag vuur.
  5. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. En voeg de rozijnen aan de couscous toe.
  6. Schep de couscous met de gehaktballetjes en tomatensaus op 4 borden. Verkruimel de feta grof erboven en bestrooi met de rest van de oregano.
(Visited 182 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.