minestroneDeze Minestronesoep vind ik super lekker! Ik heb al een recept voor een goed gevulde Minestronesoep op mijn blog staan maar ik merk dat deze niet goed bekeken wordt en omdat ik zelf ook altijd in de supermarkten goed moet zoeken naar sommige ingrediënten plaats ik nu het recept van een simpele Minestronesoep! Mijn vriend vindt bonen en aardappels ook niks in de soep dus die is blij met mijn vernieuwde versie!

Deze maaltijdsoep kan je eigenlijk altijd eten maar vooral perfect in de zomer na een dagje strand of hard werken in de tuin. Ik maak deze soep ‘s morgens en laat deze de hele dag zachtjes pruttelen. Eind van de dag wacht dan een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep met pasta op me! Dit recept is dus een aanrader ;-)

Mijn kindjes vinden soep ook altijd lekker! Ik hoor vaak dat kindjes geen soep eten, maar ik laat ze altijd eerst met soepstengels erin dopen en wat pasta proeven. Na een paar happen heb ik ze overtuigd dat het heerlijk is en eten ze hun eigen soepkommetje helemaal op!

Minestrone soep (alla Genovese)

30 minuten + 2 uur koken – 6 personen

Ingrediënten

 • 50 gram roomboter
 • 1 grote ui, fijngehakt
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 tl saliekruiden
 • 100 gram pancetta, in blokjes gesneden
 • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
 • 2 wortels, in plakjes gesneden
 • 1 tl tomatenpuree
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 2 liter kippenbouillon
 • 1 courgettes, in plakjes
 • 1 handje doperwtjes (heb ik altijd standaard in de vriezer)
 • 150 gram kleine pasta (bijv. pipe rigate en macaroni)
 • Pesto (verse)
 • Parmezaanse kaas, geraspt

Optioneel (om de soep nog lekkerder te maken):

 • blikje witte bonen toevoegen (stap 4)
 • spekjes meebakken (stap 1)

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een grote pan en voeg de ui, knoflook, salie en de pancetta toe. Bak ze onder af en toe roeren circa 10 minuten op laag vuur, tot de ui goudbruin en zacht is.

2. Snijd ondertussen alle groentes.

3. Voeg de selderij, wortel toe en bak het zachtjes 5 minuten.

4. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden erdoor. Breng op smaak met veel peper.

5. Voeg de 2 liter bouillon toe en breng het geleidelijk aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de minestrone 2 uur of langer sudderen. Roer af en toe.

6. Voeg op het einde de courgette, doperwten en pasta naar keuze toe aan de soep.

7. Laat alles sudderen totdat de pasta al dente is. Circa 10 minuten.

8. Schenk de soep in een soepbord of grote kom. Doe er een eetlepel verse pesto op en maak de minestrone af met Parmezaanse kaas.

(Visited 103 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.