Spinazietaart met spek

spinazietaartDeze spinazietaart is sinds ik klein ben al een van mijn favoriete gerechten! Ik weet niet vanaf welke leeftijd ik dit gerecht eet, maar in ieder geval zo lang ik het mij kan herinneren. Sinds ik zelf kan koken heb ik dit lekkere recept in mijn kookboekje staan (sinds ik 12 jaar ben schrijf ik lekkere recepten in een kookboekje) en maak ik dit gerecht uiteraard regelmatig. Niet zo vaak als ik zou willen want deze hartige taart van bladerdeeg is niet erg gezond.

Het voordeel van deze heerlijke spinazietaart is dat hij heel makkelijk is om te maken. Hij moet alleen wel een tijdje in de oven dus heel snel is hij niet klaar. En verder vind ik het altijd fijn aan dit gerecht dat je weinig ingrediënten nodig heb. Ik hoef eigenlijk altijd alleen maar de ontbijtspek te kopen, want de rest heb ik standaard in huis.

Als je ook af en toe een hartige taart eet raad ik je zeker aan om dit recept te maken!

Spinazietaart

60 minuten – 4 personen

Ingrediënten

 • 1 pak bladerdeeg
 • 2 eieren
 • 1 ui, gesnipperd
 • 150 gram geraspte kaas
 • 200 gram ontbijtspek
 • 750 gram diepvries gehakte spinazie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.

3. Doe de diepvries spinazie in een schaal en laat het ontdooien in de magnetron volgens de instructies op de verpakking. Schep de spinazie vervolgens in een zeef en laat het zeer goed uitlekken.

4. Fruit ondertussen in een kleine koekenpan de ui.

5. Vet een ovenschaal in. Bedek deze vervolgens met de bladerdeeg. Bewaar een paar plakjes voor de bovenkant en snijd deze alvast in reepjes.

6. Doe de uitgelekte spinazie op de bladerdeeg in de ovenschaal.

7. Kluts de eieren en meng de ui en kaas erdoorheen. Giet dit mengsel in de ovenschaal.

8. Snijd de ontbijtspek in reepjes en leg de reepjes over de ovenschaal heen.

9. Doe hetzelfde met de bladerdeegreepjes. Mocht je nog een extra ei hebben, smeer dan met een kwastje eigeel over het bladerdeeg heen.

10. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.

(Visited 126 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Brink 1 november 2015 at 17:32

  Ik at deze ook al van af kleins af aan.
  Echter ben je vergeten te vermelden waar de mix van ui ei en kaas in het geheel moet.

  Groetjes

  Reply
  1. Culime.nl 11 november 2015 at 21:01

   Oeps, ik heb het aangepast! Thanks!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.