aardappeltjes2

Kijken jullie wel eens de foodfilmpjes op Facebook? Van Tasty bijvoorbeeld. Super leuk deze filmpjes te bekijken.

Mijn vriend John kwam laatst zo’n filmpje tegen in het Turks en dacht, deze aardappeltjes wil ik ook! Dus hij heeft zelf het recept ontcijfert en nagemaakt met als resultaat, heerlijke aardappeltjes met Parmezaanse kaas, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Perfect als bijgerecht of als fingerfood hapje.

Ik heb geprobeerd het filmpje terug te vinden maar helaas nergens kunnen terug vinden. Ik moet het dus doen met een papiertje met de aantekeningen van mijn vriend. Inmiddels hebben we de aardappeltjes al heel veel gemaakt dus het recept kennen wij uit ons hoofd en moet daarom ook te doen zijn voor jullie zonder filmpje! Ze zijn echt heerlijk! Daarom heb ik ze ook zo maar genoemd want geen idee wat de originele naam is van deze Patatas Bravas. Mocht ik ooit nog het filmpje terug vinden dan deel ik hem met jullie.

Heerlijke aardappeltjes met Parmezaanse kaas

10 minuten – 40 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 400 gram Roseval aardappels (grote, rode, ovale aardappels)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een ovenplaat klaar met een stuk aluminiumfolie en vet deze in.
  2. Was en snijd de Roseval aardappeltjes in “frietjes” die allemaal even groot zijn. De schil kan je laten zitten.
  3. Meng de aardappeltjes met de olijfolie in een kom.
  4. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng dit goed met de aardappeltjes.
  5. Meng de kruiden en de zout in een kommetje.
  6. Voeg nu als laatste de kruiden toe aan de aardappeltjes en meng alles goed door elkaar heen.
  7. Leg de aardappelfrietjes naast elkaar op de aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenplaat in de oven voor ongeveer 40 minuten. Ze zijn klaar als ze mooi bruin en knapperig zijn.
  9. Serveer de aardappeltjes op een schaal met een dip sausje

Tip voor een dipsaus: (pittige) ketchup en chilisaus mengen met een beetje kruiden, zie foto.aardappeltjes1

(Visited 32 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.