Bladerdeeg peer gebakjes

fullsizerender-6Deze taartjes zien er super leuk uit en zijn erg makkelijk te maken!

Ik heb momenteel in de tuin heel veel peren aan de perenboom hangen en kwam daarom op het idee om er gebakjes van te maken met bladerdeeg. Ik had weinig tijd dus het zijn super simpele perentaartjes geworden, maar dat is misschien ook helemaal niet erg! Ze zien er leuk uit en smaken heerlijk, daarom deel ik het idee (want een recept is het niet echt) ook met jullie.

Uiteraard kan je er meer gebakjes van maken, leg dan meerdere plakjes bladerdeeg op de bakplaat en de combinatie met appel, rozijntjes en kaneel kan ook!

Bladerdeeg peer gebakjes

5 minuten – 20 minuten in de oven – 4 gebakjes

Ingrediënten

  • 4 bladerdeeg plakjes
  • 2 peren
  • Rietsuiker (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg op een bakplaat een velletje bakpapier.
  2. Haal vier plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg deze op de bakplaat.
  3. Schil de twee peren en snijd deze in mooie plakjes. Gebruik een halve peer per bladerdeegplakje.
  4. Leg de stukjes peer op het bladerdeeg en rol de randen omhoog, zodat dit leuk opzwellen in de oven.
  5. Strooi naar wens een beetje suiker over de peer en de randen heen.
  6. Zet de perentaartjes in de oven voor 20 minuten. Controleer vanaf 15 minuten elke minuut even dat ze niet aanbranden (elke oven is verschillend).
  7. De taartjes zijn klaar wanneer de randen mooi bruin zijn. Laat ze kort afkoelen en eet ze warm op. Enjoy!img_9424
(Visited 46 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.