Aan het einde van ons BBQ seizoen in de zomer 2020 deel ik met jullie ons favoriete bijgerecht met gegrilde groenten en een heerlijke frisse dressing! Dit jaar, door corona, toch een ander jaar hebben we thuis wat vaker de barbecue aangezet. Zo lekker!

AuteurJohnCategorie, , ,

Aan het einde van ons BBQ seizoen in de zomer 2020 deel ik met jullie ons favoriete bijgerecht met gegrilde groenten en een heerlijke frisse dressing! Dit jaar, door corona toch een ander jaar, hebben we thuis wat vaker de barbecue aangezet. Zo lekker!

We houden het barbecuen vaak gezond met lekker veel salades en groenten. En eigenlijk hebben we bijna elke keer deze groenten als bijgerecht gemaakt. Echt een favoriet, vooral door de frisse dressing erbij!

Opbrengsten4 porties
Totale tijd20 minuten

 2 rode puntpaprika’s, in grove stukken
 1 gele courgette, in plakjes
 1 groene courgette, in plakjes
 250 gram groene asperges
Dressing
 4 el olijfolie
 ½ citroen, uitgeperst
 1 tl dijonmosterd
 1 teentje knoflook, geperst
 2 tl honing
 verse peper

1

Maak eerst de dressing klaar in een kommetje; meng alle ingrediënten goed door elkaar.

2

Leg in een schaal de paprika, courgette en groene asperges. Besprenkel met wat olijfolie en grill de groenten om en om mooi bruin gestreept. Voor een goed resultaat begin je met de paprika.

3

Leg na 2 minuten de asperges erbij en leg na weer 2 minuten de courgette erbij. Grill tenslotte alle groenten nog 1 minuut.

4

Doe de gegrilde groenten in een grote schaal en sprenkel de dressing erover.

5

De variatie met gele paprika en aubergine is ook heerlijk!

Ingrediënten

 2 rode puntpaprika’s, in grove stukken
 1 gele courgette, in plakjes
 1 groene courgette, in plakjes
 250 gram groene asperges
Dressing
 4 el olijfolie
 ½ citroen, uitgeperst
 1 tl dijonmosterd
 1 teentje knoflook, geperst
 2 tl honing
 verse peper

Aanwijzingen

1

Maak eerst de dressing klaar in een kommetje; meng alle ingrediënten goed door elkaar.

2

Leg in een schaal de paprika, courgette en groene asperges. Besprenkel met wat olijfolie en grill de groenten om en om mooi bruin gestreept. Voor een goed resultaat begin je met de paprika.

3

Leg na 2 minuten de asperges erbij en leg na weer 2 minuten de courgette erbij. Grill tenslotte alle groenten nog 1 minuut.

4

Doe de gegrilde groenten in een grote schaal en sprenkel de dressing erover.

5

De variatie met gele paprika en aubergine is ook heerlijk!

BBQ recept: gegilde groenten
(Visited 1.710 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.