Twee heerlijke bijgerechten voor bij de BBQ!
De blauwe kaasdip heb ik een keertje voorbij zien komen via de bekende BBQ kok Jord Althuizen. Ik ben gek op blauwe kaas en doordat deze saus niet wordt verwarmd past hij goed in combinatie bij een stuk Bavette of Côte de Boeuf van de BBQ. Het is ook heerlijk om op brood te smeren of in te dippen met chicken wings.
De heerlijke krokante sla blaadjes hebben wij ook op de barbecue gegrild. Deze sla heet Little Gem en is gewoon te koop bij alle grote supermarkten. Zo lekker!

Little Gem is een heerlijk bijgerecht. De heerlijke krokante sla blaadjes hebben wij ook op de barbecue gegrild. Even insmeren met olijfolie en grillen maar! Daarna nog wat zeezout erover. 

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd1 minKooktijd5 minutenTotale tijd6 minuten

 2 kropjes Little Gem
 Olijfolie
 Zeezout

1

Halveer de slakropjes in de lengte. Bestrijk de sla aan beide kanten met een dun laagje olijfolie.

2

Grill de sla 2-3 minuten, tot er mooie roosterstrepen ontstaan. Keer de kropjes en grill ook de andere kant 2 minuten.

3

Leg de little gem met het snijvlak naar boven op een bord en bestrooi met zeezout.

Ingrediënten

 2 kropjes Little Gem
 Olijfolie
 Zeezout

Aanwijzingen

1

Halveer de slakropjes in de lengte. Bestrijk de sla aan beide kanten met een dun laagje olijfolie.

2

Grill de sla 2-3 minuten, tot er mooie roosterstrepen ontstaan. Keer de kropjes en grill ook de andere kant 2 minuten.

3

Leg de little gem met het snijvlak naar boven op een bord en bestrooi met zeezout.

Gegrilde Little Gem

Heerlijke kaasdip van blauw schimmelkaas.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd1 minKooktijd4 minutenTotale tijd5 minuten

 75 g mayonaise
 75 g zure room
 75 g blauw schimmelkaas (bijv. gorgonzola)
 40 ml karnemelk
 1 el bieslook
 Peper en zout
 Stokbrood (optioneel)

1

Roer in een schaaltje alle ingrediënten voor de blauwe kaassaus goed door elkaar. Mix het eventueel in een kleine keukenmachine.

2

Goed mengen en eventueel extra op smaak brengen met kruiden en peper en zout.

Ingrediënten

 75 g mayonaise
 75 g zure room
 75 g blauw schimmelkaas (bijv. gorgonzola)
 40 ml karnemelk
 1 el bieslook
 Peper en zout
 Stokbrood (optioneel)

Aanwijzingen

1

Roer in een schaaltje alle ingrediënten voor de blauwe kaassaus goed door elkaar. Mix het eventueel in een kleine keukenmachine.

2

Goed mengen en eventueel extra op smaak brengen met kruiden en peper en zout.

Blauwe kaasdip
(Visited 407 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.