Deze Etos Mess van crispy meringue, romige slagroom en compote van roodfruit is dus super lekker en makkelijk!
Begin met de compote. Breng het roodfruit en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit het fruit). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur. Roer af en toe. Laat het vervolgens afkoelen.
Maak de meringues of brokkel de kant-en-klare schuimpjes in kleine stukjes.
Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel suiker toe. Ik vind het zelf lekker als de room niet te zoet is, omdat de meringues al vrij zoet zijn.
Neem een mooi dessertglas en begin met een lepel slagroom. Verdeel daarover een lepel roodfruit compote en strooi een paar stukjes meringue hierover.
Herhaal deze stap nog een keer en eindig met een paar stukjes meringue en eventueel een leuk prikkertje.
Serveer deze desserts meteen.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met de compote. Breng het roodfruit en de geleisuiker aan de kook in een steelpan (je hoeft geen water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit het fruit). Laat dit 5 minuten koken op middelhoog vuur. Roer af en toe. Laat het vervolgens afkoelen.
Maak de meringues of brokkel de kant-en-klare schuimpjes in kleine stukjes.
Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Houd je van zoet, voeg dan een extra lepel suiker toe. Ik vind het zelf lekker als de room niet te zoet is, omdat de meringues al vrij zoet zijn.
Neem een mooi dessertglas en begin met een lepel slagroom. Verdeel daarover een lepel roodfruit compote en strooi een paar stukjes meringue hierover.
Herhaal deze stap nog een keer en eindig met een paar stukjes meringue en eventueel een leuk prikkertje.
Serveer deze desserts meteen.