Wij eten ‘s avonds op de bank heel graag een ijsje in de zomer! Helemaal niet gezond, I know… maarja soms hebben we er gewoon écht zin in! Het liefst een Magnum, maar gelukkig koop ik die niet vaak.
Nu heb ik vorige week deze fruitijsjes gemaakt en deze zijn uiteraard alweer op, maar nu hebben we ‘s avonds wel een super gezond ijsje op de bank gegeten vol vitamine C en omega-3. Ik vond ze heerlijk! Mijn vriend vond de chiazaden wel iets minder, maar ik vond de verschillende fruitlagen met chiazaad echt super lekker!
De bovenste laag is aardbei, vervolgens banaan met Griekse yoghurt en onderaan mango.
Fijne zomer met ijsjes! ♡
Fruitijsje
12 uur vriezen – 4-6 ijsjes
3x 4 uur vriezen
Ingrediënten
- 8 aardbeien
- 2 bananen
- 1 el Griekse yoghurt of amandelmelk
- 1 kleine mango
- 1 1/2 el chiazaad
Bereidingswijze
1. Mix de aardbeien in een blender. Doe het mengels in een kommetje met een halve eetlepel chiazaad en roer het goed door.
2. Schenk de ijshouders voor een derde vol met de aardbeienpuree en laat dit 4 uur vriezen.
3. Doe vervolgens hetzelfde met de bananen maar voeg hier naast een halve eetlepel chiazaad ook een eetlepel Griekse yoghurt toe. Doe weer 4 uur in de vriezer.
4. Ook de mango mix je in de blender en met je met en halve eetlepel chiazaad.
5. Schenk de mango in de ijshouders en laat het ijs nog even 15 minuten ontdooien zodat je de stokjes erin kan doen. Nu kan je ze in de vriezer zetten en bewaren totdat je zin hebt in een heerlijk fruitijsje.
Recept inspiratie komt uit Powerfood 2 van Rens Kroes