FullSizeRender-12Nu de verse zuurkool weer in de winkels ligt heb ik gelijk weer zin in een ovenschotel met zuurkool, gehakt en appel. Ik heb al een heerlijke zuurkoolschotel op mijn blog staan maar deze is net iets anders door de pikante Chorizo en een heerlijk sausje. Mijn favoriet voor deze herfst!

Ovenschotel zuurkool en gehakt

20 minuten – 25 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 2 uien
  • 150 gram Chorizo
  • 300 gram Rundergehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 100 gram reepjes bacon
  • 125 ml crème fraîche
  • 125 ml zure room
  • 1 appel
  • Verse bieslook
  • Serveertip: maak hier aardappelpuree bij!

Bereidingswijze

  1. Laat in een zeef de zuurkool goed uitlekken.
  2. Snipper de uien fijn.
  3. Snijd de Chorizo in kleine blokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast een ovenschaal in.
  5. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui in 5 minuten glazig op zacht vuur.
  6. Voeg de Chorizo en bak deze 2 minuten mee.
  7. Doe het gehakt erbij en bak dit gaar in ongeveer 8 minuten.
  8. Roer de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder erdoor en laat het nog 3 minuten zachtjes sudderen.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Maak in een schaaltje een saus van de crème fraîche, zure room en 1 tl paprikapoeder.
  11. Schil de appel en snijd het in dunne plakjes.
  12. Leg op de bodem van de ovenschaal de helft van de zuurkool, verdeel hierop het gehaktmengsel. Schep de rest van de zuurkool op het gehakt. Leg nu netjes de plakjes appel erop. Maak de ovenschotel af met de saus. Strijk dit glad met de achterkant van een lepel. Strooi als laatste de reepjes bacon erover.
  13. Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven. Maak ondertussen eventueel de aardappelpuree.
  14. Knip de bieslook erboven. Eet smakelijk!

(Visited 94 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.