Misschien ben je al een tijdje benieuwd wat ik eigenlijk voor lekkers vasthoud op mijn profielfoto? Het zijn heerlijke courgettebootjes! Ze zien er altijd zo leuk uit! Het recept van deze gevulde courgettes komt uit het eerste kookboek van Rens Kroes en maak ik ze regelmatig want ze zijn erg gezond! En door de specijeren, knoflook en rode ui smaakt het superlekker!
Lekker & healthy dus! Hier komt het recept:
Gevulde courgettes met kip
30 minuten – 2 personen
Ingrediënten
- 400 gram biologische kip
- 1 el kokosolie
- 1 kopje zilvervliesrijst
- 1 bouillonblokje
- 2 courgettes
- 1 el olijfolie
- 2 kleine rode uien
- 8 champignons
- Peterselie
- Basilicum
- Tijm
- 2 tl kerrie
- 1 tl geelwortel
- 1 tl laos
- 2 mespuntjes cayennepeper
- 3 el gezeefde tomatensaus
- 3 teentjes knoflook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in.
- Snijd de kip in blokjes.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilets hierin op een laag vuurtje gaar.
- Spoel de rijst af en kook hem in een pannetje met water en het bouillonblokje gaar.
- Snijd ondertussen de courgettes in tweeën. Hol ze uit met een lepel, doe het vruchtvlees in een kom en smeer de 4 uitgeholde halve courgettes in met olijfolie. Leg ze in de ovenschaal en verwarm ze circa 10 minuten.
- Snijd vervolgens de rode uien en champignons en doe samen met een beetje peterselie en basilicum in de kom bij het vruchtvlees.
- Voeg de gare stukjes kip, tomatensaus, tijm en alle specerijen toe en breng op smaak met peper en zout. Knijp als laatste de teentjes knoflook erover uit. Hussel alles goed door elkaar.
- Haal de uitgeholde courgettes uit de oven en schep de vulling erin. Zet ze vervolgens nog 10 minuten in de oven.
- Haal ze er daarna uit en bestrooi ze per halve courgette met 2 eetlepels rijst. Garneer met een paar blaadjes basilicum.
Variatietip:
– kook ook een paar broccoliroosjes en voeg deze toe voor extra groenten.
Recept komt uit Powerfood van Rens Kroes