img_0453De afgelopen 2,5 jaar eet ik altijd gezonde ontbijtjes. Ik verheug me elke ochtend op mijn ontbijtje, maar de laatste tijd was het eigenlijk altijd een bakje Griekse yoghurt met banaan, blauwe bessen en granola. Ook super lekker, maar ik houd wel van variatie. Soms lukt het me om voor de afwisseling havermout of brintapap te maken, maar vaak heb ik daar geen tijd voor want moet tussendoor ook twee kindjes ontbijt geven en die eten het liefst brood en crackers ‘s ochtends.  En alles moet natuurlijk in kleine stukjes gesneden worden (wat een werk is dat alleen al!). Het makkelijkste zal zijn dat ik zelf ook ontbijt met brood maar dat vind ik dus niet lekker!

Het liefst ontbijt ik natuurlijk met taart! Vroeger had ik uitgebreid de tijd om een heerlijk appeltaartje van havermout te maken en in de oven te zetten, na 20 minuten was het dan klaar. Kon ik er mooi een foto van maken en rustig opeten tijdens het lezen van andere blogs. Dit soort uitgebreide ontbijtjes zijn uiteraard verleden tijd sinds de komst van mijn kindjes, maar sinds ik een Airfryer van Philips heb gekregen lukt het mij weer. Wat ben ik blij!

De Airfryer heeft nu een standaard plekje op mijn aanrecht gekregen. Je kan hiervoor natuurlijk ook de oven gebruiken maar de Airfryer is in 2 minuten opgewarmd (mijn oven doet hier veel langer over!) en in plaats van 20 minuten hoeft dit ontbijtje maar 10 minuten in de Airfryer. Ideaal dus, kan ik het snel in de oven zetten tijdens het geven van Jamie’s flesje en kunnen we daarna samen aan tafel ontbijten!

Dit recept is dus perfect voor moeders die zich herkennen in mijn verhaal. En om het helemaal makkelijk te maken gebruik ik overnight oats. Ik zet het bakje ‘s avonds in de koelkast waardoor ik er ‘s ochtends alleen nog wat fruit aan hoef te voegen voordat ik het in mijn Airfryer zet! Lees hieronder mijn recept. Uiteraard kan je variëren met noten, chocolade, honing, kokosrasp, roodfruit, maar deze variatie vind ik het lekkerst om de dag mee te beginnen! Het smaakt als een appeltaart gebakje.

Appeltaartje van Overnight Oats uit de Airfryer

2 minuten – 10 minuten in de Airfryer / 20 minuten in de oven – 1 persoon

Ingrediënten

 • 200 ml amandelmelk (of gewone melk of kokosmelk)
 • 40 gram havermout
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 handje rozijntjes (of cranberry’s)
 • 1/2 banaan
 • 1/2 appel

Bereidingswijze

 1. Doe de avond van te voren in een klein ovenschaaltje de melk, havermout, kaneel en rozijntjes
 2. Roer even door en zet dit in de koelkast
 3. ‘s Ochtends laat je de Airfryer / oven voorverwarmen op 180 graden
 4. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes en banaan in dunne plakjes
 5. Roer de appel door de overnight oats heen en leg de plakjes banaan er boven op
 6. Zet het taartje 10 minuten in de Airfryer of 20 minuten in de oven

 

(Visited 502 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. airfryer 20 oktober 2018 at 20:21

  Zelf hou ik niet zo van rozijntjes, dus heb een variant gemaakt met een handje vol verschillende nootjes (ongebrand en ongezouten). Ook erg lekker!

  Reply
 2. Ria 27 november 2019 at 18:20

  Hoeveel graden?

  Reply
  1. Ria 27 november 2019 at 18:24

   Ik zie het al 180 graden

   Reply
 3. Marlous 11 augustus 2020 at 22:40

  Heel blij met dit recept! Als hij uit de airfryer komt, laat ik hem eerst afkoelen. Dan vind ik hem nog lekkerder!

  Reply
  1. Maaike 16 augustus 2020 at 22:46

   Heerlijk, blijft een favoriet ontbijtje!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.