chocoladekoekjes2

Mijn favoriete gezonde koekjes heb ik al eens gedeeld. Deze zijn met rozijnen, maar de laatste tijd ben ik meer van het chocolade en nu maak ik de koekjes niet meer met rozijnen maar met chocolade. Omdat ik deze koekjes superrr lekker vind deel ik gewoon ook de chocolade variant met jullie!

Ik pak altijd maar wat ik in de kast zie staan en gooi het allemaal in een kom. Dit recept lukt altijd! Dus ik mix met de honing en agavesiroop. Ik mix met speltmeel en amandelmeel. Ook gebruik ik steeds andere havermout. Dit keer met havervlokken, maar gewone havermout kan er ook doorheen. Je kan het zelfs met rozijnen én chocolade maken. Mocht je geen weegschaal hebben, doe het dan op gevoel. Het is zo makkelijk. Gewoon een beetje mixen en kneden en koekjes ervan maken.

Oh en lees hier even waarom cacaonibs zo gezond zijn en ze het zelfs een superfood noemen. Dus ik blijf deze gezonde chocolade koekjes gewoon wekelijks bakken!

Gezonde chocolade koekjes

10 minuten – 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram speltmeel (eventueel gemixt met amandelmeel)
  • 100 gram havervlokken
  • 80 – 100 gram cacaonibs (of kleine stukjes pure chocolade 85%)
  • 80 – 100 gram agavesiroop (of biologische honing, of gemixt)
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng alle ingrediënten, behalve de cacaonibs, in een kom.

3. Kneed de ingrediënten met je handen tot een goed koekjesbeslag.

4. Voeg de cacaonibs toe en kneed het koekjesbeslag nog even goed door.

5. Maak met je handen balletjes van het deeg en leg op de bakplaat. Druk de balletjes met je handpalm aan zodat je ronde koekjes krijgt.

6. Zet de koekjes 15-20 minuten in de oven.

7. Laat ze goed afkoelen.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.