babyhapje_aardbei

Mijn dochtertje lust tot nu toe alles. En volgens mij vind ze ook alles even lekker. Maar dit hapje vond ze volgens mij extra lekker! Ze zat te smullen. Jammer dat ik nog niet kan vragen of ze het echt lekker vind en wat haar favoriete hapjes zijn. Tot het moment dat ze gaat praten moeten jullie het maar doen met mijn gevoel. :)

Niet alle moeders durven gelijk aardbeien aan hun baby’s te geven want voor aardbeien kunnen baby’s allergisch zijn. Ik heb daar eigenlijk nooit bij stil gestaan. Ze kreeg een paar weken geleden op de markt van de groetenman een aardbei en ze vond het heerlijk. Maar mocht je twijfelen, test het eerst een keer met 1 aardbei voordat je er een hapje van maakt.

Verder kan je er voor kiezen om in dit hapje een liga koek te doen zodat het iets steviger wordt. Ik ben niet zo van de Liga koeken maar heel soms krijgt ze een Bio HiPP babykoekje. Dit doe ik meestal dan met vers geperste sinaasappelsap. Het koekje lost vanzelf op, super makkelijk. Net als dit recept.

Babyhapje: aardbei & banaan

7 minuten – 1 portie

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een pannetje met een klein laagje water en zit dit 2 tot 3 minuten op het vuur.

2. Giet de aardbeien af.

3. Schil de banaan en snijd hem in plakjes.

4. Pureer met de staafmixer de aardbeien samen met de banaan tot een grof of fijn papje, afhankelijk van de leeftijd van je baby. Verkruimel er eventueel nog een koekje doorheen om het hapje wat steviger te maken.

(Visited 362 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.