Mosselen

FullSizeRender-3De laatste tijd heb ik veel mosselen gegeten waardoor ik graag mijn heerlijke recept met jullie deel. Vroeger at ik deze graag in een strandtent aan zee, maar nu met twee kindjes ga ik eigenlijk nooit meer uiteten en maak ik liever thuis een grote pan met Zeeuwse mosselen. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat zelf mosselen maken super makkelijk is en het heel snel op tafel staat!

Het enige wat een beetje moeite kost zijn de mosselen wassen en uitzoeken. Maar stiekem vind ik dit wel een leuk ontspannen werkje om te doen.

Het is nu in de zomer echt genieten om ‘s avonds in de tuin mosselen te eten met een glas wijn erbij. Uiteraard maak ik er ook een paar frietjes bij, vers stokbrood en homemade sausjes. En als we visite krijgen is het helemaal makkelijk om een grote pan met mosselen te maken. Pak dan gewoon de grootste soeppan die je hebt en koop een paar kilo mosselen extra en verdubbel het vocht (ongeveer 2 cm moet onderin de pan staan).

Mosselen recept

30 minuten – 2 personen

Ingrediënten

 • 2 kilo Zeeuwse mosselen
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 rode peper, fijngehakt
 • 2 dunne preien
 • 2 winterpenen, schoongemaakt
 • Klein bosje peterselie, grofgehakt
 • 200 ml water of droge witte wijn of bier

Bereidingswijze

 1. Was en snijd de preien in ringen en de winterpenen in dunne plakjes.
 2. Zet dit opzij samen met de ui, knoflook, rode peper en peterselie zodat we straks alle groentes klaar hebben staan om in een keer in de pan te doen.
 3. Was de mosselen in de gootsteen met koud water. Zoek de kapotte mosselen en gooi deze weg. De mosselen die open staan en niet sluiten na een tikje op de achterkant mag je ook direct weg gooien.
 4. Zet een mosselpan klaar. Zelf gebruik ik altijd een grote soeppan of braadpan.
 5. Doe het vocht (water, droge witte wijn of bier) in de pan.
 6. Schep vervolgens de groentes en mosselen in laagjes in de pan. Schep eerst de helft van alle groentes in de pan. Schep vervolgens de helft van de mosselen in de pan. En herhaal dit.
 7. Doe de deksel op de pan en breng het aan de kook op hoog vuur.
 8. Wanneer het vocht kookt, schud de pan dan goed of roer alles goed door elkaar heen.
 9. De mosselen zijn na 5-8 minuten klaar. Schud tussendoor nog 3 keer alles goed door.
 10. De mosselen zullen nu allemaal open staan. Bestrooi de mosselen met peterselie en serveer met zelfgemaakte kerriesaus, knoflooksaus, kruidenboter, frietjes en vers stokbrood. De groentes kan je ook heerlijk opeten. Enjoy!
(Visited 33 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.