IMG_4395Ik heb een super leuk Sinterklaas gerecht voor jullie! Een heerlijk stoofpotje waar je de wortel voor het paard van Sinterklaas in kan verwerken maar ook de restjes chocoladeletter en pepernoten! Ik ben zelf meer van de kruidnoten dus die heb ik er ook doorheen gedaan.

Kindjes vonden het natuurlijk fantastisch dat we een Sinterklaas eten hadden mét pepernoten! De pepernoten zijn na het stoven nog moeilijk te vinden, maar ze dachten dat de stukjes wortel pepernoten waren dus ik vond dat natuurlijk helemaal niet erg ;-)

Het vlees wordt heerlijk mals! Perfect om ook klaar te maken voor als je visite krijgt. Gebruik dan iets meer vlees (1 kilo) en bouillon (600 ml). Ipv strooigoed kan je ook een plakje ontbijtkoek gebruiken.

Dit recept kreeg ik via de whatsapp toegestuurd via een oud collega, altijd leuk om op deze manier inspiratie te krijgen voor mijn blog!

Sinterklaas stoofpotje

15 minuten – 3 uur stoven – 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram sucadelappen
  • Peper en zout
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 25 gram roomboter
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 5 wortels, in plakjes
  • 60 gram tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml rode wijn
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 handje pepernoten of kruidnoten
  • 1 stukje pure chocolade letter, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Kruid de sucadelappen met peper en zout en bestuif ze met bloem.
  2. Smelt de boter met de olie in een grote braadpan en bak de sucadelappen hierin in ongeveer 4 minuten bruin.
  3. Snijd ondertussen de groentes en zet de runderbouillon alvast klaar.
  4. Bak de spekjes 2 minuten mee in de braadpan.
  5. Doe nu alle groentes erbij en bak dit 5 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook 1 minuut mee.
  7. Voeg tenslotte 2 laurierblaadjes, rode wijn, bouillon, pepernoten en chocoladeletter toe.
  8. Breng aan de kook en laat het Sinterklaas stoofpotje minimaal 3 uur stoven…

Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree of frietjes!

(Visited 168 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.