Ei pannenkoek met groentes en zalm

zalm

Mijn lunch was zo lekker dat ik het direct met jullie wil delen! Eigenlijk wilde ik er niet eens een foto van maken omdat ik er zo’n zin in had.

Op dinsdagmorgen is er op mijn dorpje een marktje, er staat alleen een groentekraam en een visboer. Niet veel maar wel handig dat we eens zonder auto boodschappen kunnen doen. Baby in de kinderwagen en lekker wandelen. Bij de viskraam heb ik zojuist deze mooie gerookte zalm gekocht. Alleen wist ik niet zo goed wat ik erbij wilde eten. Brood eet ik bijna niet en had ik ook niet in huis. Ik kon boekweitpannenkoeken gaan maken, maar had vanmorgen al met boekweitkorrels ontbeten (dit komt binnenkort online) dus het werd een omelet met groente. Ik noem het een ei pannenkoek met groente omdat ik dit gewoon leuker vind klinken!

Aangezien hier elke dinsdag de viskraam is en ik altijd wel eieren en groente in huis heb denk ik dat dit een standaard lunchgerecht voor de dinsdag wordt!

Ei pannenkoek met groentes en zalm

15 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 champignons
  • stukje prei
  • 1/4 paprika
  • 1 el geraspte kaas
  • roomboter
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 1 el crème fraîche
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 4 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter. Doe ze in een bakje.

2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Was de prei en paprika en snijd deze in kleine stukjes.

3. Doe in dezelfde koekenpan een klontje boter en bak hierin de champignons, paprika en prei.

4. Kluts in de tussentijd de eieren in een schaaltje en schep hier de gebakken groente in.

5. Giet het mengsel in de koekenpan en strooi hier een handje geraspte kaas overheen.

6. Leg een deksel op de pan en laat het ei helemaal gaar worden in ongeveer 10 minuten.

7. Leg de ei pannenkoek op een bord en leg de plakjes gerookte zalm erop.

8. Maak het af met een schepje crème fraîche, pijnboompitjes en tomaatjes.

zalm2

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.