Monchoutaart blijft favoriet! Waardoor ik met liefde steeds opnieuw deze taarten maak. Deze keer heb ik hem gemaakt met verse aardbeien en witte chocolade! 

Monchoutaart met aardbeien en witte chocolade

30 minuten – 2 uur in de koelkast – 10 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Monchou
  • 200 gram Bastognekoekjes
  • 60 gram roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 ml opgeklopte slagroom (bijv. Melkunie)
  • 1 blik vlaaifruit aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
  • verse aardbeien (om te garneren)

Bereidingswijze

1. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen en bodem in.

2. Verkruimel de Bastognekoekjes samen met de roomboter in een keukenmachine.

3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Zet het even weg in de koelkast.

4. Klop de Monchou, slagroom en vanillesuiker met een mixer totdat het mengsel egaal is.

5. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de Bastognekoek-bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

6. Was ondertussen de aardbeien, snijd deze in stukjes en rasp de witte chocolade met bijv. een kaasschaaf.

7. Versier vlak voor het serveren de taart met een blikje aardbeienvlaai, verse aardbeien en witte chocolade.

(Visited 460 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.