Weekmenu #8

collage-14Het nieuwe jaar is een mooi moment om weer te gaan starten met… mijn weekmenu’s!

Ik krijg regelmatig berichtjes dat mensen mijn weekmenu’s missen en zelf mis ik ze ook! Ik maak nog wel elke week braaf mijn eigen weekmenu’s zodat ik in 1x mijn wekelijks boodschappen kan doen, maar het online zetten kwam er niet meer van. Maar ik ga weer mijn best doen om meer te delen wat wij elke week eten. Op zaterdag haal ik nog steeds graag lekkere dingen op te markt om hier uitgebreid mee te koken. En op zondag is bij ons meestal soepdag.

De weekmenu’s blijven afwisselende gerechten zijn voor het hele gezin. Ik start vanaf morgen ook met een Back to Normal challenge op Instagram, een idee van Brendakookt. Ik ga deze opdrachten ook verwerken in mijn weekmenu. Het idee hierachter is om weer normaal te gaan doen na de feestdagen en weer wat gezonder te gaan eten. Via Instagram kan je dus ook altijd mee kijken wat ik allemaal eet (en drink) op een dag.

IMG_5638Maandag: Gevulde taco’s met tomaat, gehakt, mais, ananas en kaas. Ik heb het recept in mijn hoofd maar zal het hierna eens online zetten. Lekker met een salade en crème fraîche.

Ik heb een tijdje geleden maandag-aardappeldag bij ons thuis geïntroduceerd. Dit omdat ik zelf absoluut niet van aardappels houd, maar mijn vriend en kindjes wél en wil het toch meer op het menu zetten voor hun. Zelf eet ik er dan weinig van, maar ik neem dan altijd een bakje yoghurt of vla als toetje en ik eet dan voornamelijk de groentes. Maar deze maandag is dus geen aardappel maandag want mijn vriend krijgt dinsdag een beugel… dus ik laat hem graag nog even wat knapperigs eten! :-)Kalender-vrijstaand-1600px_480x480Dinsdag: Broccolistamppot met vissticks

Aardappel-maandag dus verschoven naar dinsdag. Mijn vriend eet dit waarschijnlijk ook niet mee na het zetten van zijn beugel maar we hebben nog een heerlijke courgettesoep over van zondag dus hij mag kiezen.

Het idee van dit gerecht komt trouwens uit de nieuwe eetkalender van Francesca kookt, tot nu toe vind ik deze eetkalender met weekmenu’s echt een uitkomst. Maar kan er verder nog weinig over zeggen na 1 week, ik zal na 2 maanden hier eens een review over schrijven.

IMG_5637Woensdag: Lunchen met een broodje gezond

‘s middags staat er in mijn Back to Normal challenge een broodje gezond, dit wordt dan een heerlijk broodje met tonijnsalade, nu al zin in! img_0011

‘s Avonds eten we stoofpotje met kip en pompoen. Laatst had ik pompoensoep gemaakt wat ook zo lekker is en het is momenteel erg goedkoop (seizoensgroente) waardoor ik deze week weer iets met pompoen wilde gaan maken.IMG_5636Donderdag: Spinazietaart… mijn favoriet!

Op donderdag komt mijn moeder en eet dan ook gezellig mee! Dit gerecht maakte mijn moeder altijd voor mij toen ik zelf klein was en blijft een van mijn favorieten!!! Ik deel dit recept al vaker, maar mocht je het nog steeds niet geprobeerd hebben… écht eens maken. Het is een super lekkere en makkelijke hartige taart. Kindjes smullen hier ook altijd mee (ondanks dat het groen is).

Vrijdag: Uiteten bij de Gouden Bock in Middelburg

Vrijdag heb ik een etentje in mijn agenda staan met andere bloggers en pers. Ik ben zo benieuwd naar dit restaurant, ik hoor hier altijd goede verhalen over en mijn familie ging hier vroeger regelmatig eten toen we nog een vakantiehuisje hadden in Domburg. Ik zal na afloop hier een blog over schrijven en via social media zal ik tijdens het eten wat foodfoto’s laten zien. (De blog staat inmiddels online en kan je hier lezen!)

Voor mijn vriend en kindjes maak ik een simpele pasta met tomatensaus, stukjes worst en geraspte kaas.

(Visited 107 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Stefanie 14 januari 2018 at 16:03

  Weet je wat ik nog mis? De zaterdag en zondag. Ik weet noooooit wat we nu eens voor simpels maar toch lekkers kunnen eten int weekend. Ook nooit echt zin om te koken dan.

  Reply
  1. Culime.nl 14 januari 2018 at 17:49

   Zondag is bij ons meestal soepdag en op zaterdag een lekkere ovenschotel zoals cannelloni of lasagne met vers brood en salade?

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.