Quinoa salade met zeekraal, avocado en makreel


quinoa1

Soms zit ik urenlang op Pinterest te zoeken naar leuke ideeën, voor bijvoorbeeld een orginele cv, leuke kinderkamers of lekkere gerechten. Dat laatste heb ik pas onlangs ontdekt en het is verslavend! Ik had nog makreel in de koelkast dus ik zocht op de zoektermen lunch & makreel en ik zie allemaal prachtige foto’s van heerlijke recepten op mijn scherm.

Het was vervolgens nog een hele klus om een gerecht uit te kiezen want als je eenmaal aan het zoeken bent kom je zoveel lekkers tegen!!! Je komt op verschillende borden terecht en opeens zit ik tussen de suikervrije chocolade koekjes. Maargoed, de inspiratie voor deze quinoa salade heb ik dus dankzij een avondje op bed met mijn Ipad en de Pinterest app (en tussendoor was ik honger aan het lijden).

Ps. je kan culime.nl uiteraard ook op Pinterest volgen.

Quinoa salade met makreel en zeekraal

15 minuten + 30 minuten wachttijd – 2 personen

Ingrediënten

 • 100 gram quinoa
 • 1/2 groente bouillonblokje
 • 1 zakje rucola salade
 • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
 • 1 tl citroensap
 • 100 gram zeekraal
 • 1 appel
 • 1 rijpe avocado
 • 200 gram gestoomde makreel
 • pijnboompitjes

Bereidingswijze

1. Was de quinoa en kook hem volgens met 150 ml water en een half bouillonblokje gaar en laat hem op kamertemperatuur afkoelen.

 

2. Verdeel de rucola over een saladeschaal.

3. Breng de quinoa op smaak met zout en peper en besprenkel met 1 tl citroensap en 2 eetlepels olijfolie.

4. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en zet apart.

5. Verwarm in dezelfde pan de resterende olijfolie en bak de zeekraal kort.

6. Meng vervolgens de zeekraal door de quinoa en verdeel over de schaal met rucola.

7. Maak de makreel schoon en verdeel de makreel in gelijke stukjes.

8. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

9. Snijd de appel in stukjes en leg dit samen met de plakjes avocado op de salade en bestrooi met de pijnboompitjes.

 

(Visited 62 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Emma 14 februari 2015 at 19:39

  Heerlijk recept! Ik vroeg me al een tijdje af wat ik met m’n quinoa moest maken en zo was ie top!! Ik heb de zeekraal weggelaten (was slechte kwaliteit in de supermarkt) en de makreel vervangen voor gamba’s, aangezien mijn man geen makreel lust. Groetjes!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.