Houd je van de Italiaanse keuken? En ben je gek op lasagne? Dan moet je deze cannelloni zeker een keer maken. Je moet er wel even voor in de keuken staan, maar het is zeker de moeite waard!
Heerlijk gerecht voor in het weekend met een glas rode wijn, rucola salade en een stuk vers ciabatta brood om in de heerlijke saus te dopen.
Cannelloni met gehakt, champignons en mozzarella
30 minuten – 45 minuten in de oven – 4 personen
Ingrediënten
- 12-16 cannelloni rolletjes
- 150 gram champignons, klein gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 knoflook, fijn gesneden
- 300 gram gehakt
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 pakje bechamelsaus (of maak het zelf!)
- 500 ml melk
- 1 ei
- 1 bouillonblokje
- 1 grote mozzarella in plakjes
- Italiaanse kruiden
- Ciabattabrood (optioneel)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote ovenschaal in.
2. Meng het gehakt met het ei, champignons, ui, knoflook en een beetje van de gezeefde tomaten in een kom. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
3. Vul de cannelloni rolletjes met het gehaktmengsel en leg deze in de ovenschaal.
4. Maak in een pannetje een tomatensaus van het overgebleven gehakt samen met de gezeefde tomaten en een bouillonblokje. Schenk de tomatensaus over de cannelloni heen.
5. Maak vervolgens in een steelpannetje de bechamelsaus. Verdeel deze ook over de ovenschaal.
6. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop.
7. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.