Onder deze kaaslaag zit een heerlijke lasagne van aardappelschijfjes en zelfgemaakte Bechamelsaus.
Zeker een aanrader als je van homemade lasagne houdt!
Lasagne van aardappelschijfjes en Bechamelsaus
30 min + 45 minuten in de oven – 4 personen
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 400 gram rundergehakt
- 500 ml gezeefde tomatensaus (Heinz!)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 1/2 courgette
- 6 champignons
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden (of verse uit de tuin)
- olijfolie
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 300 ml melk
- 1/2 zakje geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappels en schaaf ze in hele dunne plakken. Kook de aardappelschijfjes 10 minuten voor.
3. Snijd de ui in kleine stukjes.
4. Giet een scheutje olijfolie in een pan. Voeg hier de ui aan toe.
5. Pers de knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
6. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit gaar.
7. Snijd ondertussen de paprika, courgette, champignons en eventuele andere groentes in klein blokjes. Voeg dit aan het gehakt toe wanneer dit gaar is en bak dit een paar minuten mee.
8. Roer er tenslotte de gezeefde tomatensaus door samen met de Italiaanse kruiden. Laat de pastasaus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
9. Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is. Laat het 1 minuut staan.
10. Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken totdat deze de juiste dikte heeft.
11. Begin nu met het vullen van een ingevette ovenschaal: verdeel eerst een laagje aardappelschijfjes op de bodem, vervolgens tomatensaus, laagje aardappelschijfje, tomatensaus, eindig met aardappelschijfjes. Giet hier de bechamelsaus overheen en maak het af met geraspte kaas.
12. Zet de lasagne in de oven voor ongeveer 45 minuten op 200 graden.