FullSizeRender-10Ik heb al vaker geschreven over mijn eigen receptenboekje die ik bijhoud sinds ik een klein meisje ben. Nu heb ik al veel recepten uit dit kookboekje online gezet maar nu is het tijd om ook deze lekkere lasagne te delen met jullie.

Ik noem het de lekkerste lasagne Bolognese omdat dit echt een typische Italiaanse lasagne is en qua smaak is hij overheerlijk! Het is qua ingrediënten echt een klassieke lasagne alla Bolognese!

Op mijn blog vind je ook een makkelijke versie van een lasagne Bolognese of een lasagne gemaakt met aardappelschijfjes, maar wil je echt een keertje uitgebreid koken dan kan ik je zeker dit recept aanbevelen! Het is al jaren mijn f a v o r i e t e recept! 

Lasagne alla Bolognese 

45 minuten – 45 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 gram bacon
  • 1 el peterselie
  • 12 lasagnebladen
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/4 liter bouillon
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram roomboter (+ extra)
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de champignons, ui, knoflook, wortel, bleekselderij en bacon heel fijn.
  3. Giet een scheutje olijfolie en een klein klontje boter in de pan en fruit alles op een laag vuur 10 minuten.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar.
  5. Maak ondertussen bouillon van 1 bouillonblokje en 250 ml kokend water.
  6. Voeg de peterselie, tomatenpuree, wijn en bouillon eraan toe.
  7. Breng de pastasaus aan de kook en laat de saus daarna zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder!
  8. Roer de slagroom erdoor en breng het op smaak met peper & zout.
  9. Maak tussendoor een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is.
  10. Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes koken totdat deze de juiste dikte heeft en blijf goed roeren.bechamelsaus
  11. Begin nu met het vullen van een ingevette ovenschaal: eerst een laagje bechamelsaus, vervolgens 2 à 3 lasagnebladen naast elkaar, dan een laagje tomatensaus en strooi hierover 1 el Parmezaanse kaas. Herhaal dit in laagjes 4 à 5 keer en eindig met lasagnebladen. Bestrooi de rest van Parmezaanse kaas hierover en verdeel over de bovenkant nog een paar kleine klontjes boter.
  12. Zet de lasagne Bolognese in de oven voor ongeveer 45 minuten op 200 graden.
(Visited 28 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.