Wij houden er van om bij mooi weer lekker buiten te eten. Veelal gaat dan ook de bbq aan om een lekker stukje vlees en groente te grillen. Het leukste vinden wij dan ook om een stuk ‘echt’ vlees erop te leggen.
Wij houden er van om bij mooi weer lekker buiten te eten. Veelal gaat dan ook de bbq aan om een lekker stukje vlees en groente te grillen. Het leukste vinden wij dan ook om een stuk 'echt' vlees erop te leggen. Ik liep al een tijdje met de gedachte om een keer een tomahawk steak te doen alleen kwam het hier telkens niet van. Onlangs kwam ik de tomahawk steak tegen van de jongens van bbqproof.nl en het water liep me gelijk weer in de mond. Een aantal dagen later dus een tomahawk gehaald en gelijk krijg je een soort van dat oergevoel, wellicht een mannending. Een fors stuk vlees met de rib er nog aan. Yes, als een kind zo blij en aan de slag dus.
Laat de tomahawk op kamertemperatuur komen.
Strooi het zout over de tomahawk en wrijf dit een beetje in, laat vervolgens 10 minuten rusten.
Meng de paprika- en chilipoeder en wrijf dit in de tomahawk, laat vervolgens 15 minuten rusten.
Wrijf als laatste de suiker eroverheen.
Zorg dat de bbq op ongeveer 160 graden is. Leg de steak indirect op het rooster (dus niet boven de kolen) en sluit het deksel.
Als de tomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden haal je hem even van de bbq. Dit kan je af en toe even meten met een vleesthermometer. Bij ons duurde dit ongeveer een half uur. Wij wilden hem redelijk mals hebben. Wil je je vlees medium-rare, laat hem iets langer liggen tot een graad of 55.
Stook je bbq op zodat je direct kan gaan grillen. Wij deden dit door de schuiven helemaal open te zetten en een klein beetje kolen erbij te gooien.
Gril je tomahawk nu direct boven de kolen een kleine minuut aan beide kanten. Laat het vlees niet zwart worden.
Laat je tomahawk nog 15 minuten rusten, val niet direct aan.
Snij het vlees in plakjes.
Eet smakelijk!
Als bijgerecht aten wij onze couscous salade (https://culiwe.nl/recept/couscous-voor-bij-de-bbq/) met een heerlijk biertje van Barbier (zie ook onze Instagram).
Ingrediënten
Aanwijzingen
Laat de tomahawk op kamertemperatuur komen.
Strooi het zout over de tomahawk en wrijf dit een beetje in, laat vervolgens 10 minuten rusten.
Meng de paprika- en chilipoeder en wrijf dit in de tomahawk, laat vervolgens 15 minuten rusten.
Wrijf als laatste de suiker eroverheen.
Zorg dat de bbq op ongeveer 160 graden is. Leg de steak indirect op het rooster (dus niet boven de kolen) en sluit het deksel.
Als de tomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden haal je hem even van de bbq. Dit kan je af en toe even meten met een vleesthermometer. Bij ons duurde dit ongeveer een half uur. Wij wilden hem redelijk mals hebben. Wil je je vlees medium-rare, laat hem iets langer liggen tot een graad of 55.
Stook je bbq op zodat je direct kan gaan grillen. Wij deden dit door de schuiven helemaal open te zetten en een klein beetje kolen erbij te gooien.
Gril je tomahawk nu direct boven de kolen een kleine minuut aan beide kanten. Laat het vlees niet zwart worden.
Laat je tomahawk nog 15 minuten rusten, val niet direct aan.
Snij het vlees in plakjes.
Eet smakelijk!
Als bijgerecht aten wij onze couscous salade (https://culiwe.nl/recept/couscous-voor-bij-de-bbq/) met een heerlijk biertje van Barbier (zie ook onze Instagram).